Кюфтата яхния
Порции: 7-8
Необходими продукти:
700 г кайма
3 глави лук
1 яйце
1 с.л. грис
1 к.ч. олио
2 домата
4 печени чушки
1 люта чушка
2 с.л. брашно
30 г масло
черен пипер
чубрица
дафинов лист
червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавяме настъргана на ренде 1 гл. лук, грисът, черен пипер, чубрица. Оформяме кръгли кюфтета, овалваме в брашно и ги слагаме в 1 1/2 ч.ч. гореща подсолена вода с дафинов лист, сваряваме ги. Другите глави лук, нарязани на филийки, се задушават в олио, наръсват се с брашно и червен пипер. Прибавят се нарязаните на ситно чушки, люто чушле, домати задушаваме около 10 мин. и прибавяме към кюфтетата. Ястието кипва слагаме маслото и се оставя на тих огън около 15 мин., наръсваме със ситно нарязан магданоз.