Рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лазаня с готови кори за баница
287952

Лазаня с готови кори за баница

1/2 пакетче готови точен кори за баница

400 г наденица
300-400 г домати от буркан (или 3-4 домата, които се настъргват)
1 връзка пресен лук (или две глави стар)
1 ч. ч. зехтин
1/2 пакетче масло
1 с. л. брашно
2 яйца
1 ч. ч. бира
ронена чубрица
черен пипер
куркума
сол
Приготвяне:

• Лукът се наситнява и се запържва в половината зехтин, добавя се нарязаната на дребно наденица.
• Като се запържи и тя, се добавят чубрицата, доматите и черният пипер.
• Оставя се да поври, докато се поизпари водата.
• В отделен съд се приготвя сос от брашното, запържено в маслото, заедно с щипка куркума, към което се прибавя сол на вкус и една непълна чаена чаша вода.
• Корите се разпределят на три части.
• Средна по големина тава се намазва със зехтин, застила се с кори, наръсва се със зехтин и така, докато свърши първата част от разделените на три кори.
• Отгоре се изсипва половината месна плънка, а върху нея половината сос с куркума.
• Втората част от корите се нарежда по същия начин, отгоре втората половина от плънката и соса и най-отгоре - третата част кори.
• Нарязва се на квадрати и се полива с разбитите яйца и бирата.  

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft