Лазаня с готови кори за баница
1/2 пакетче готови точен кори за баница
400 г наденица
300-400 г домати от буркан (или 3-4 домата, които се настъргват)
1 връзка пресен лук (или две глави стар)
1 ч. ч. зехтин
1/2 пакетче масло
1 с. л. брашно
2 яйца
1 ч. ч. бира
ронена чубрица
черен пипер
куркума
сол
Приготвяне:
• Лукът се наситнява и се запържва в половината зехтин, добавя се нарязаната на дребно наденица.
• Като се запържи и тя, се добавят чубрицата, доматите и черният пипер.
• Оставя се да поври, докато се поизпари водата.
• В отделен съд се приготвя сос от брашното, запържено в маслото, заедно с щипка куркума, към което се прибавя сол на вкус и една непълна чаена чаша вода.
• Корите се разпределят на три части.
• Средна по големина тава се намазва със зехтин, застила се с кори, наръсва се със зехтин и така, докато свърши първата част от разделените на три кори.
• Отгоре се изсипва половината месна плънка, а върху нея половината сос с куркума.
• Втората част от корите се нарежда по същия начин, отгоре втората половина от плънката и соса и най-отгоре - третата част кори.
• Нарязва се на квадрати и се полива с разбитите яйца и бирата.