Рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лазаня с пилешко и кашкавал
287949

Лазаня с пилешко и кашкавал

240 г спанак

3 яйца
сол и черен пипер на вкус
600 г пиле
1-2 глави кромид лук
260 г брашно
120 г домати
180 мл пилешки бульон от кубче
80 г краве масло
100 г кашкавал
Приготвяне:

• Спанакът се измива, почиства и смила.
• Брашното се изсипва на купчинка с кладенче в средата му.
• В него се слага спаначеното пюре, разбитото яйце и сол на вкус.
• Замесва се тесто.
• Разточва се на кора като за домашна юфка, оставя се да засъхне и се нарязва на пластини с дължина 15 см и ширина 5 см.
• Сваряват се в кипяща подсолена вода.
• Пилешкото месо се нарязва на малки късчета, запържва се, добавя се дребно нарязаният кромид и щом се зачерви, се прибавя размитото брашно и доматите.
• Подправя се със сол и пипер на вкус.
• Сипва се бульонът и се задушава до омекване на месото.
• Готовите пластини лазаня се отцеждат, запържват се леко в масло и с част от тях се застила дъното на йенски съд.
• На следваш пласт се поставя сос с месо.
• Редуват се кори за лазаня и сос до изчерпване на продуктите.
• Отгоре лазанята се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал.  

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft