Вкусни и лесни рецепти за баница с тиква-тиквеник

вход през zajenata.bg
133829

Лесен тиквеник рецепта

500 г готови кори
1 кг тиква
250 г масло
1 и 1/4 ч.ч. (250 г) захар
1/2 ч.ч. (100 г) орехови ядки
1/2 ч.ч. (100 г) галета
канела
ванилия
1/2 ч.ч. (100 г) пудра захар

Обелената и настъргана на едро ренде тиква се задушава в част от маслото до полуомекване, след което се смесва със счуканите орехови ядки, галетата и канелата. В тавичка, намазана с масло, се нареждат няколко листа от готовите кори, като се поръсват с разтопеното масло. Върху тях се разстила част от тиквата и се поръсва със захар. Отново се слагат листа, плънка и т.н. Завършва се с 2-3 кори, поръсени само с мазнина. Баницата се нарязва на парчета и се пече в средно силна фурна. Поднася се поръсена с пудрата захар и ванилията.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft