Лесни костенурки курабийки
1 кафеена чаша прясно мляко
1 с. л. захар
щипка сол
мая колкото кибритена кутийка
брашно
2 яйца
125 г краве масло
1 с. л. какао
6 ябълки
• От леко затопленото прясно мляко, захарта, солта, маята и малко брашно се разбърква рядка като боза каша и се оставя да втаса.
• След това се разбиват яйцата, прибавят се втасалата мая и разтопеното краве масло.
• Разбърква се добре, прибавя се още брашно и се замесено меко тесто.
• От него се отделя 1/3 и в тази част се сипва какаото.
• Омесва се отново.
• От двете теста се правят 30 бели (по-големи) и 30 кафяви топки.
• Кафявите се оформят на пръчици, дебели колкото пръста и дълги 4-5 см.
• Белите топчета се натискат леко върху едрата част на рендето, за да се получи шарка, подобна на черупка.
• В средата на бялата топка се слага малко парче ябълка и се завива около кафявата пръчица.
• Така приготвените курабийки Костенурки се слагат в намаслена тава и без да втасват втори път се пекат на 200 С.