Апетитка и лютивка рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лютивка със зелени чушки
518482

Лютивка със зелени чушки

6 кг узрели домати
6 кг зелени чушки
2 кг люти чорбаджийски чушки
3 глави чесън
2 връзки магданоз
За маринатата:
4 ч.ч. оцет
3 и 1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. олио
1 ч.ч. сол

Обелените домати смиламе. Зелените чушки изпичаме, почистваме от семките, обелваме и нарязваме на ивички. Измиваме чорбаджийските чушки, отрязваме им дръжките и ги нарязваме на 2-3 см парченца. Обелваме и нарязаме на ситно чесъна. Сваряваме доматите на гъсто пюре. В дълбока тенджера възвираме маринатата, варим в нея 15 минути чорбаджийските чушки, прибавяме лентичките зелени чушки, доматеното пюре и чесъна. Сгъстяваме и наръсваме с магданоза. Насипваме топлата лютивка в буркани, затваряме ги и стерилизираме 30 минути.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft