12 Март 2012
292965
Мексиканската салата
Картофи с нахут и домати
Мароканска салата
Гуакамоле
Дип от авокадо
Постна салата
Чесново-орехова разядка
Салата с нахут
Салата с картофи и червени чушки
Арабска салата с кус кус
Мароканска салата
1 (420 г) консерва нахут
150 г коктейлни домати
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка кориандър
60 г маслини
2 с. л. лимонов сок
6 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
• В купа за салата се смесват лимонов сок и зехтин.
• Прибавя се пресованият чесън и се разбърква добре.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Нахутът се отцежда и се измива със студена вода и се подсушава.
• Изсипва се в купата за салата заедно с нарязаната чушка и маслините.
• Поръсват се с джоджен и кориандър.
• Разбърква се внимателно и се поставя в хладилник поне за 1 час (може и повече).
• Преди сервиране мароканската салата се украсява с нарязаните коктейлни домати.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари