Лесни постни салати рецепти

вход през zajenata.bg
292956

Мароканска салата

1 (420 г) консерва нахут
150 г коктейлни домати
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка кориандър
60 г маслини
2 с. л. лимонов сок
6 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:

• В купа за салата се смесват лимонов сок и зехтин.
• Прибавя се пресованият чесън и се разбърква добре.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Нахутът се отцежда и се измива със студена вода и се подсушава.
• Изсипва се в купата за салата заедно с нарязаната чушка и маслините.
• Поръсват се с джоджен и кориандър.
• Разбърква се внимателно и се поставя в хладилник поне за 1 час (може и повече).
• Преди сервиране мароканската салата се украсява с нарязаните коктейлни домати.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft