21 Юли 2012
376806
Кекс с яйчен ликьор
Кекс с джинджифил
Кекс с лешници и шоколад
Бананов кекс
Ирландски шоколадов кекс
Вкусен солен кекс
Кекс със сини сливи
Вкусен кекс
Маслен кекс
Солен кекс от сирене и спанак
Кекс с орехи
Маслен кекс
Продукти:
125 г краве масло със стайна температура
2 ч. л. ванилова есенция
180 г захар
2 яйца
160 г брашно с бакпулвер
1 и 1/2 с. л. царевично нишесте
60 мл прясно мляко
Приготвяне:
• Форма за кекс (20 см)се намаслява и набрашнява.
• Маслото се разбива с миксер 30 секунди.
• Прибавят се захарта и едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбива добре.
• Ароматизира се с ванилова есенция и се разбърква.
• Отделно в купа брашното се разбърква с нишестето.
• Добавя се към маслената смес като се редува с млякото (започва се и се завършва с брашно!).
• Тестото добре се разбърква и се изсипва във формата.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Масленият кекс се пече 40 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари