9 Февруари 2013
759919
Пърленки със сирене
Вкусни пърленки
Чеснови пърленки
Лесни пърленки
Бързи пърленки
Меки и пухкави пърленки
Пърленки със сирене
Меки и пухкави пърленки
мая - 1 кубче жива
олио - 3 с.л.
оцет - 2 с.л.
захар - 1 и 1/2 с.л.
сол - 1 с.л.
сода - 1/2 ч.л. равна, за хляб
вода - 750 мл хладка
сухо мляко - 2с.л.
брашно - около 1 и 1/2 кг
Разтворете маята в 1 ч.ч. от топличката вода с малко захар, а в останалата вода разбъркайте сухото мляко.
След като маята се активизира я сипете към пресятото брашно.
Добавете останалата захар, сол, угасената в оцета сода и с млечната вода и олиото замесете постепенно гладко и хомогенно тесто.
Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
След това кусайте от него парчета с големината на шепа и ги оформете на елипсовидни питки.
Загрейте грил тиган и го намазнете. Изпечете питките отгоре от двете страни.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари