Пърленки рецепти

вход през zajenata.bg
759907

Меки и пухкави пърленки

мая - 1 кубче жива

олио - 3 с.л.
оцет - 2 с.л.
захар - 1 и 1/2 с.л.
сол - 1 с.л.
сода - 1/2 ч.л. равна, за хляб
вода - 750 мл хладка
сухо мляко - 2с.л.
брашно - около 1 и 1/2 кг

Разтворете маята в 1 ч.ч. от топличката вода с малко захар, а в останалата вода разбъркайте сухото мляко.

След като маята се активизира я сипете към пресятото брашно.

Добавете останалата захар, сол, угасената в оцета сода и с млечната вода и олиото замесете постепенно гладко и хомогенно тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.

След това кусайте от него парчета с големината на шепа и ги оформете на елипсовидни питки.

Загрейте грил тиган и го намазнете. Изпечете питките отгоре от двете страни. 

1 2 3 4 5
6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft