Пърленки рецепти

вход през zajenata.bg
759907

Пърленки със сирене

брашно - около 300 г бяло

брашно - около 250 г типово
царевично брашно - 100 г
вода - 200 мл. топла
кисело мляко - 150 мл.
олио - 4 с.л.
мая - 20 г хлебна
сол - 1 и 1/2 ч.л.
захар - 1 ч.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
кашкавал - по желание
сирене
ЗА НАМАЗВАНЕ
краве масло

Разтворете мата в топлата вода с малко захар, докато се активизира. Заедно с брашната, маята, киселото мляко, олиото, останалата захар и солта замесете еластично тесто. Оставете го да втаса покрито с кърпа около 40 минути.

След това го премесете и от него оформете към 12 равни топки. Всяка топка разточете тънко върху повърхност, намазана с олио. Сложете по средата по малко натрошено сирене на око, а по желание добавете и настърган кашкавал. Прегънете питките с плънката и ги разточете още веднъж, за да се изтънят.

Всички питки опечете на загрят и сух тиган с незалепващо покритие или с ребра. Готовите пърленки със сирене намажете веднага с малко масло. 

1 2 3 4 5 6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft