Лесни рецепти за ястия с червени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мусака от червени чушки, сирене и яйца
191451
Мусака от червени чушки, сирене и яйца

Мусака от червени чушки, сирене и яйца

3 бр. яйца
250 г сирене (или извара)
10 бр. печени червени чушки
1 с.л. кисело мляко
3-4 стръка магданоз
черен пипер
2-3 с.л. олио
1 бр. голям домат

Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черният пипер и магданоза. В малка тавичка намазана с половината от олиото разстиламе половината от чушките, а над тях половината от сместа (сиренето с яйцата), след това повтаряме и нареждате отново чушките и се завършва със сместа от сиренето и яйца. Отгоре покриваме с шайби пресен домат и поръсваме останалата част от олиото и печем в гореща фурна (220С) за 15-20 минути (докато се зачерви). По желание може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече повторно за 5 минути.
Получават се 4 порции. Сервира се топло или студено. Може да бъде както ястие, така и предястие.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft