Мусака от червени чушки, сирене и яйца
3 бр. яйца
250 г сирене (или извара)
10 бр. печени червени чушки
1 с.л. кисело мляко
3-4 стръка магданоз
черен пипер
2-3 с.л. олио
1 бр. голям домат
Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черният пипер и магданоза. В малка тавичка намазана с половината от олиото разстиламе половината от чушките, а над тях половината от сместа (сиренето с яйцата), след това повтаряме и нареждате отново чушките и се завършва със сместа от сиренето и яйца. Отгоре покриваме с шайби пресен домат и поръсваме останалата част от олиото и печем в гореща фурна (220С) за 15-20 минути (докато се зачерви). По желание може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече повторно за 5 минути.
Получават се 4 порции. Сервира се топло или студено. Може да бъде както ястие, така и предястие.