Лесни рецепти за ястия с червени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за топеница с червени чушки и сирене
191422

Рецепта за топеница с червени чушки и сирене

червени чушки - 1 кг, сирене - 350 г, зехтин - 100 мл или олио, чесън - 1 неголяма, сол, черен пипер, магданоз - 1 връзка, люти чушки - 2 бр. или на вкус и по желание

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете ги на парченца.

Баба ми приготвяше топеницата, като начукваше продуктите поетапно в голямо хаванче - започваше с накълцания чесън и сол, добавяше чушките, по малко зехтин и начукваше, докато всичко добие консистенция на каша.

Накрая се обърква с натрошеното ситно сиренето, останалия зехтин и подправките.

Към наши дни е най-добре да смелите всичко в кухненски робот или блендер - става невероятно бързо и лесно. Друг вариант е просто да нарежете продуктите възможно най-ситно и да ги намачкате със сиренето, зехтина и подправките.

Може да поднесете топеницата върху препечена филийка. По желание в топеницата се добавят и люти чушчици. При нужда може да долеете и повече зехтин. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft