14 Юли 2012
103331
Вкусен пинджур
Печени домати с Mоцарела
Картофи с нахут и домати
Домати с авокадо и кашкавал
Пълнени домати с кашкавал и кренвирши
Мусака с домати и картофи
Рататуй
Пълнени домати с ориз
Домати плакия
Домати на фурна
Мусака с домати и картофи
500 г обелени картофи
500 г големи червени домати
4-5 с. л. брашно
4-5 с. л. олио
4 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 връзка магданоз
1 ч. л. вегета
чубрица на вкус
сол на вкус
• Картофите се нарязват на филийки и леко се запържват в сгорещено олио.
• Доматите се нарязват на филийки, овалват се в брашното и също се запържват.
• След това се нареждат в тавичка ред картофи, ред домати.
• Подправят се с чубрица, магданоз и вегета и се заливат с останалата мазнина и с разбитите мляко и яйца.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване.
• Готовата самоковска мусака се поднася със свежа салата според сезона.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари