Мусака с картофи и гъби
Необходими продукти
800 г гъби
4 бр. домати
1 кг картофи
2 глави лук
8 с.л. масло
магданоз или копър
2 бр. яйца
2 ч.ч. прясно мляко
сол, черен пипер
гъбен бульон
кашкавал
Изпържваме ситно нарязания лук, прибавяме измитите и нарязани на филии гъби, добавяме сол и черен пипер. Като се изпържат хубаво, ги дръпваме от котлона, слагаме копъра (магданоза), объркваме добре. В намазана с масло тавичка нареждаме обелените и нарязани на колелца картофи. Слагаме от гъбите, ред домати, нарязани на филийки. Редим пак картофи, гъби, домати. Отгоре редим картофи. Заливаме с горещ гъбен бульон, леко да се покрие мусаката. Печем във фурната докато омекнат картофите. Отгоре сипваме заливката от яйцата и млякото и печем до зачервяване. По желание, върху мусаката с картофи и гъби може да се настърже малко кашкавал.