Рецепти с картофи с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печени картофи с гъби и бекон
367504

Печени картофи с гъби и бекон

картофи - 1кг
бекон - 100 г
гъби - 200 - 300 г
лук - 1 малка глава кромид
сметана - 100 г заквасена
синьо сирене - 80 - 100 г
бяло вино - 3 с.л. сухо
зехтин - или олио
черен пипер
сол

Загрейте в съд на котлона малко зехтин за готвене или олио и запържете скълцания лук, а след него добавете почистените и нарязани на филии гъби.

Щом омекнат, добавете и бекона. Дръпнете съда от котлона и долейте виното, върнете на котлона и разбъркайте за кратко.

След това добавете сметаната и настърганото синьо сирене. Щом всички се хомогенизира и овкусете със сол и черен пипер.

Картофите обелете и нарежете на по-дебели филии. Подредете ред картофи в намазнена тава. Отгоре разпределете част от сместа с гъбите, отново ред картофи, пак смес с гъби и ред картофи.

Между редовете може да поръсвате с малко олио или зехтин. Долейте около 150-160 мл топла вода в тавата.

Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в загряна фурна на 200 градуса за около 30-40 минути. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар.

Поднесете порция от печените картофи с гъби  с малко скълцан магданоз. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft