Рецепти с картофи с гъби

вход през zajenata.bg
367504

Картофи с гъби и бял сос

гъби - 800 гр.

картофи - 400 гр.
масло - 125 гр.
брашно - 1/2 с. л.
прясно мляко - 1/2 ч. ч.
яйца - 2 бр.
магданоз - 1/2 връзка
сол
черен пипер

Гъбите се измиват, сваряват и след това се задушават в масло.

Разпределят се по порции, като се поставят в средата на блюдото а покрай тях се нареждат пържените картофи.

Самите гъби се залива със сос, приготвен като маслото се разтапя и в него се запържва брашното. Разрежда се с прясното мляко и част от гъбения бульон.
Застройва се с разбитите жълтъци, сол и черен пипер.

Получения бял сос се разлива само върху гъбите и порциите се наръсват със ситно нарязан магданоз.  

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft