Бързи и лесни сладкиши рецепти

вход през zajenata.bg
991771

Мус с кафе

200 мл силно кафе
100 гр захар
400 мл сметана
2 листчета желатин
2 белтъка
вода


Начин на приготвяне
Сложете листчетата желатин в студена вода според написаното на опаковката.
Изсипете захарта в купичка. Прбавете 2 супени лъжици вода и на бавен огън разтопете захарта докато се получи светъл карамел.
Прибавете половината от кафето, разбъркайте, оставете сместа да заври, а после – да изстине.
Разтворете желатина в карамеленото кафе като разбивате непрекъснато. Прибавете останалата част от кафето и охладете.
Разбийте сметаната и я прибавете към сместа с кафето и желатина. Разбийте белтъците на сняг и също ги прибавете внимателно към сместа.
Разпределете получения крем в купички и ги оставете в хладилника за три часа.
Гарнирайте с шоколадови пръчици преди да сервирате

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft