Шоколадов пудинг
Продукти:
1 круша /да не е много сочна/ - малко бяло вино - 2 супени лъжици захар - 125 гр. натурален шоколад - 125 гр. масло - 2 лъжици сметана - 130 гр. ореховки - пудра захар за украса
Обелената круша се нарязва на парченца и се слага в съд на умерен огън заедно със захарта и една лъжица бяло вино /вода/, вари се няколко минути, да поомекне. Оставя се да изстине.
Натуралният шоколад се начупва на парченца и заедно със сметаната /или мляко/ и маслото се разтопява на водна баня /на слаб огън/, като се бърка непрекъснато.
Ореховките се натрошават на ситно.
Ореховките се смесват с шоколадената смес и крушите, като се прибавя и една лъжица от сока. Разбърква се хубаво.
Върху фолио се маже сместта с дебелина 1-2 см. във форма на правоъгълник. Оформят се ръбчетата и се завива с фолиото. Оставя се добре да се стегне в хладилника.
Ръси се с пудра захар на ивици и се нарязва на парченца.