Доматена кухня

вход през zajenata.bg
103331

Печени домати с Mоцарела

4 големи домати
300 г моцарела
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
щипка бял пипер

1 с. л. мащерка или риган
зехтин

• Огнеупорна тава се намаслява със зехтин.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Доматите се измиват и се подсушават.
• Заедно с Mоцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см.
• Нареждат се в тава, като се редуват домат, Mоцарела, домат и т.н.
• Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
• Чесънът се обелва и се намачква със солта.
• Зехтинът, чесънът, кромидът лук и белият пипер се смесват.
• С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата.
• Доматите с Mоцарела се пекат на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути.
• Мащерката или риганът се измиват и се подсушават.
• Печените домати с Моцарела се поръсват с мащерката (риган) и се запичат още 5 минути.
• Сервират се заедно с филия прясно изпечен бял хляб. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft