Какво да сготвим набързо в четвъртък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печен хек с портокалов сок ВЕЧЕРЯ
165956

Печен хек с портокалов сок ВЕЧЕРЯ

1 кг хек
1 ч.ч. портокалов сок
1/2 к.ч. лимонов сок
1/2 ч.л. сушен чесън
черен пипер
сол
3 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
За гарнитура:
1 кг картофи
1 кг тиквички
сол
2 с.л. зехтин
3 стръка зелен лук

Хекът (1 кг) се измива и подсушава. Соковете от портокал (1 ч.ч.) и лимон (1/2 к.ч.) се смесват с подправките и зехтина (3 с.л.). В тази марината рибата престоява на студено 2 часа. След това се отцежда, овалва леко в брашно (2 с.л.) и се изпича на фурна в намазнена тавичка. Картофите (1 кг) се нарязват на колелца, нареждат се в намазнена тава. Посоляват се. Поръсват се със зехтин (2 с.л.). Заливат се с вода, колкото да ги покрие. Отгоре се слага готварско фолио и те се задушават на фурна до омекване. Тиквичките (1 кг) се изпичат на тиган без мазнина. Рибата се поднася топла с тиквичките и картофите, поръсени със ситно нарязан пресен зелен лук (3 стръка).
 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft