Бързи рецепти с пилешки дробчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки дробчета с бекон и кашкавал
166371

Пилешки дробчета с бекон и кашкавал

 Продукти:
1 кг пилешки дробчета
300 г бекон
400 г гъби
2 глави лук
3-4 бр. кисели краставички
1 ч.ч. бяло вино
кашкавал
заквасена сметана (по желание)
сол, черен пипер
соев сос
магданоз
олио

приготвяне:
В 1-2 с.л. олио се запържва нарязания на по-едри кубчета бекон. След няколко минути се добавят нарязаните също на едро гъби, добавя се бялото вино. След като беконът и гъбите се позадушат, се прибавят и дробчетата, предварително измити и отцедени, подправят се с черен пипер и соев сос и се задушават на слаб огън под капак около 10 минути. По желание може да се добавят 2-3 лъжици заквасена сметана. Когато дробчетата са почти готови, се добавят нарязания на полумесеци лук и киселите краставички на ивички. Всичко се разбърква, слага се капака, котлона се изключва и ястието се оставя на него още 5 минути. Целта е лукът и краставичките да останат хрупкави. Ястието се посолява накрая, ако е необходимо, тъй като беконът, соевият сос и киселите краставички си пускат сол. Дробчетата се сервират горещи, отгоре се настъргва кашкавал, който се разтапя от топлината. Поръсват се с нарязан магданоз.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft