Пилешки филенца с картофи
пилешко филе - 500 - 600 гр., лук - 2 гл., моркови - 1 - 2 бр., картофи - 500 гр., червени чушки - 1 бр., лимони - 1 бр., яйца - 2 бр., кисело мляко - 1 ч.ч, кашкавал, сирене, сол, зеленчуков бульон, куркума, черен пипер, риган
Филетата ги начукваме и ги нареждаме в тава, като ги поръсваме с подправките, без да слагаме зеленчуковия бульон. Нарязваме лука и чушката и ги прибавяме върху филетата.
Картофите и морковите ги нарязваме на колелца и ги слагаме малко да врат на котлона. След като са готови ги слагаме в тавата, малко водичка, зехтин, зеленчуковия бульон, изцеждаме лимона върху всички продукти - завиваме в фолио и слагаме във фурната почти до готовност.
Правим си заливка от яйцата и киселото мляко, настъргваме кашкавала и сиренето (количеството им е според вкуса на всеки.
Заливаме със заливката, отгоре сиренето, кашкавала и слагаме във фурната докато се запекат.