Пилешки хрупкави филенца на фурна
пилешки филенца или свинско филе
1 яйце за около 6 броя филета или 3 филета
малко зехтин
2 с.л. настърган пармезан
брашно,галета,люспи картофено пюре,понякога добавям и сусам
червен и черен пипер
риган
В чиния подготвям смес от около 2 с.л. брашно, червен, черен пипер и сол на вкус.
В друга чиния смесвам около 2 с.л. галета,1 с.л. люспи от картофено пюре на Белла,пармезана,сусама/ако ще слагам/ и ригана.
В купичка разбивам яйцето.
Леко намазвам всяко филе със зехтин,овалвам го от двете страни с брашняната смес,после го потапям в яйцето и накрая - в сместа с галетата.
Подреждам ги в тавичка върху хартия за печене и напръсквам чрез пулверизатор със зехтин.
Пека в силно загрята фурна.Стават много бързо и имат чудна хрупкава коричка !