Хрупкави панирани пилешки филета
300 - 400 гр. пилешки гърди
200 гр. натурален царевичен корнфлейкс
1 яйце ( разбито)
сол
соев сос
щипка мащерка
Необходими продукти за соса:
кетчуп
майонеза
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на тънки филенца. Измийте ги и ги отцедете от водата добре. Посолете филенцата на вкус и добавете около 1-2 супени лъжици соев сос.
Оставете ги в хладилник да се охладят за около 1/2 час, като покриете съда, в който са филенцата, с фолио.
В кухненски блендер изсипете корнфлейкса, щипка сол и щипка мащерка. Смелете на едро корнфлейкса и го прехвърлете в плитка чиния.
В дълбока чиния разбийте яйцето. Извадете охладените филенца от хладилника. Всяко от филенцата първо потопете в яйце, а след това оваляйте добре в корнфлейкса.
Наредете филенцата в широка чиния и ги поставете във фризера за 5 минути.
Постелете със сладкарска хартия за печене дъното на правоъгълна тава. Наредете филенцата на разстояние едно от друго.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 10 минути или докато се зачервят добре. Обърнете филенцата от другата страна и печете още 5 минути.
Сервирайте още топли със сос, който може да приготвите като разбъркате заедно равни количества кетчуп и майонеза.