Вкусно пиле с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле с ориз и зеленчуци по китайски
264550

Пиле с ориз и зеленчуци по китайски

Продукти:
2 бр. пилешки гърди
2 глави лук
2 бр. моркови
2 бр. чушки камби (по възможност различни цветове)
50 г гъби
2-3 стръка целина (без листата)
броколи
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. сусам
За марината на пилето:
1 с.л. натурално нишесте
1 скилидка пресован чесън
2 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин
1 с.л. вино
черен пипер
За соса:
125 мл соев сос
1-2 с.л. настърган джинджифил
100 мл ойстер сос
2 скилидки пресован чесън
125 мл шери или друго вино
300 мл пилешки или зеленчуков бульон
3 с.л. натурално нишесте
1/2 - 3/4 ч.ч. басмати ориз, сварен


 Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на тънки ивички. Продуктите за марината се смесват, прибавя се пилето и се разбърква добре, докато марината покрие всички ивички равномерно. Оставя се в хладилник за 15 минути.
В дълбок съд се загрява една с.л. зехтин и пилешкото месо се запържва до златисто. Изсипва се в друг съд.

Сос: Всички продукти (без нишестето и малка част от бульона) се смесват и се слагат в съд докато заврат. Намаля се котлона и се оставя на бавен огън около 10 минути Добавя се нишестето, разтворено в част от бульона и се бърка, докато се сгъсти соса. Дръпва се настрани.

Зеленчуци : Нарязват се на едро. В съда от пилето се сгорещява останалия зехтин и се изсипват зеленчуците. Запържват се около 3 минути, после се добавя около 30 мл вода и се задушава още 3 минути. Добавя се пилешкото месо, разбърква се и се дръпва встрани, като се отваря капака, за да не се задушават повече зеленчуците.
Върху свареният ориз се слага част от зеленчуците и пилето, залива се със соса и отгоре се поръсва с леко запечено сусамово семе.

* Ние харесваме зеленчуците да бъдат хрупкави, съвсем леко задушени. По ваша преценка, може да увеличите времето за задушаване.
* Сосът е по-солен, но като се сервира със задушения ориз и зеленчуците, в които не слагам сол, се постига баланс.
* Оризът варя в rice cooker. Отнема около 40 минути. 10 минути преди да е готов, запържвам зеленчуците, за да може всичко да е топло 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft