Пилешки филенца с тиквички и ориз
Продукти:
400 г пилешко филе
2 бр. малки тиквички
200 г ориз
1 бр. морков
1 глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. вегета
3 с.л. олио
1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на малки лентички, разбърква се с 1/2 с.л. вегета и олиото, и се оставя в хладилника. Ориза е сварява, измива се и се долива една чаша вода. Към него се прибавят останалите подправки. Тиквичките, моркова и лука се нарязват на малки кубчета и се прибавят към ориза. Ястието се връща на котлона.
Пилешките филенца се запичат на тиган до пълна готовност.
Когато зеленчуците са полуготови филенцата се прибавят към ориза и след около 5-10 минути ястието е готово.
* Ястието е много вкусно и без пилешкото месо - за тези, които не косумират месо.