Пирожки с кисело мляко
1 бр. яйце
250 г кисело мляко
100 мл вода
20 г мая за хляб
щипка сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. олио
около 650 г брашно
бяло саламурено сирене
гъст мармалад
пудра захар с ванилия за поръсване на сладките пирожки
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Слага се в намаслен полиетиленов плик и поставя в хладилника за една нощ. На сутринта се изважда и се оставя за около 1 час на стайна температура. Тестото се разделя на топки, всяка от които се разтегля с намаслени ръце. Слага се натрошено сирене или мармалад и се оформят пирожки, които се изпържват. След като са готови се поставят върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина и се поднасят, като пирожките с мармалад се поръсват с ароматизирана с ванилия пудра захар.