Пирожки с шунка
500 г кори за баница
300 г шунка или бекон
200 г кашкавал или топено сирене
100 г гъби
магданоз
галета
2-3 бр. яйца
черен пипер
сол
Гъбите, предварително нарязaни на ситно се задушават. Месото се реже на ситни кубчета, кашкавала се стърже на едро ренде. Добавят се подправките и се обърква добре. Корите за баница се нарязват на ленти с ширина 12-15 см и дължина по-късата страна на корите (около 30 см). Намазват се с четка с разтопен маргарин и в единия край се слага по 1-2 с.л. от плънката (зависи от размера на лъжицата). Завиват се на рулца, като краищата се подгъват навътре, да не изпада плънката. Отделно се разбиват в дълбока купичка яйцата. Потапят се пирожките в яйцата, после в галета и се пържат в нагорещен тиган. Отцеждат се на домакинска хартия.