Постни чушки рецепти за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Постни чушки с булгур и стафиди
307801

Постни чушки с булгур и стафиди

4 сушени чушки
1 ч. ч. булгур
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 морков, настърган на едро ренде
2 с. л. стафиди
2 с.л. кашу или бадеми, едно нарязани
1 с. л. нарязан джоджен или 1/2 ч.л. сушен
2 с. л. зехтин или олио
250 мл зеленчуков бульон
2 домата, нарязани на ситно или от консерва
  сол, пипер на вкус
Начин на приготвяне
1.Чушките се накисват за 20 мин. в гореща вода. Булгурът също се накисва за 20 мин. в студена вода, ако е арабски, и във вряща вода, ако е български. Прецежда се добре.
2.В загретия зехтин се слагат за 1 мин. лукът и чесънът. Прибавя се морковът, след 1 мин. се слагат стафидите, ядките и булгурът. Всичко се подправя с джоджен, сол и пипер на вкус.
3.Чушките се напълват. Бульонът и доматите се смесват и с тях се заливат чушките. Слагат се да се запекат за 15-20 мин. на 180°С.

1
2
3 4 5 6 7 8
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft