Постни чушки рецепти за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
307769
Пълнени постни чушки

Пълнени постни чушки

почистени червени чушки

1 чаена чаша ориз
 250-300 грама гъби печурки
1 яйце
1 глава кромид лук
1 морков
суха чубрица
сух риган
суха мащерка
прясно смлян черен пипер
стафиди (по желание, а ако ще слагате кайма, без тях)
сол на вкус
1 малък розов обелен домат

за соса:
половин кофичка кисело мляко
2 пълни супени лъжици брашно

пресен магданоз за поръсване при сервиране по желание

Нарежете лука на ситно, а морковите на малки кубчета.
Нарежете и гъбите.
Запържете ги в тиган с мазнина (всичко) до омекване и леко зачервяване на гъбите.
Прибавете после ориза и запържете, докато стане прозрачен.
Сложете обеления и нарязан на ситно домат и разбъркайте добре.
Махнете от котлона и добавете всички станали продукти без яйцето.
Него го сложете, след като плънката изстине, за да не се пресече.
Сложете сол, според вашия вкус.
Напълнете чушките и ги подредете в тава.
Прибавете вода да ги покрие 2/3, добре е водата да е подсолена.
Излейте малко олио отгоре и сложете да се пекат на 200 градуса.
Когато видите, че ориза е готов, прибавете предварително разбитите до гладка смес с малко вода киселото мляко и брашното.
Върнете тавата във фурната за около 10-15 минути и я намалете на 180 градуса.
Сервирайте по желание с пресен магданоз.

1 2 3 4 5 6
7
8
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft