Постни чушки с орехи, гъби и булгур
8 червени сушени чушки
1 глава лук
1 ч.ч. булгур
2 с.л. зехтин
орехи
гъби
сол
ч.пипер
пресен магданоз/това е моя избор/
Чушките се измиват и накисват в гореща вода, която после се запазва за готвенето /ароматът е страхотен/. Аз накиснах и булгура /1:1/, докато поеме водата, за да стане по-бързо, заради гъбите, които са полуготови.
В зехтина се задушава лукът,добавят се гъбите и орехите и най-накрая булгура с малко вода и се задушава 5-6- минути. Слага се сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
Чушките се напълват,поставят се в тавичката, в която ще се приготвят и се заливат с водата в , която са киснали чушките /те трябва да са покрити/ .
Пече се в предварително загрята фурна до готовност на булгура 30-4о минути. След като ги извадих ги поръсих с прясно нарязан магданоз. Сигурно съм имала нужда да ми замирише на нещо свежо, зелено.