Рецепти и диети с елда - гречка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Пурички от елда с гъбен сос
1309417

Пурички от елда с гъбен сос

300 гр. елда, 1 яйце, 40 гр. сушени гъби или 250 гр. почистени пресни гъби, 1 неголяма глава лук, 2 с.л. масло, 100 гр.мас, брашно, 2 с.л.галета.
За соса: 1 и половина с.л. масло, 1 с.л. брашно, 2 неголеми глави лук, 1 заквасена сметана, сол, захар.
Сушените гъби се накисват за през нощта във вода, а после се сваряват в същата вода.\Пресните гъби се почистват, измиват и сваряват във вряща вода за около 30 мин.\ Половината от тази вода се оставя за сваряване на елдата.А другата половина за соса.Гъбите се нарязват на дребно, и се запържват с масло и обелената и дребно нарязана глава лук. Елдата се сварява в гъбената вода, посоляваме, когато водата се изпари, щом изстине добавяме в елдата яйцето и толкова брашно , че да можем да я месим.Хубавичко омесваме тестото, разточваме, режем на правоъгълници, слагаме от гъбената смес и свиваме на бохчички или пурички.Всяка пуричка овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина.ППодреждаме ги в тавичка , заливаме ги със соса и печем в предварително загрята фурна 10-15 минути.
Сос:Лукът се обелва, накълцва, запържва в масло, добавя се брашното , разбърква се, пържи се докато брашното поруменее , малко по малко доливаме 1ч.ч.студена вода, като непрекъснато бъркаме докато закипи.Претриваме през сито, посоляваме,добавяме щипка захар и сметаната.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
Още от "Съвети отслабване"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft