Турски рецепти с булгур

вход през zajenata.bg
255959

Пълнени чушки с булгур

Необходими Съставки

чушки - 10 бр. за пълнене
булгур - 10 с.л. едър
гъби - 4 бр., по избор
лук - 1 глава
зехтин - ½ ч.ч.
джоджен - 1 с.л., сух
стафиди - 1 с.л., птичи (дребни, кръгли и тъмни)
чесън - 3 скилидки
домат - 1 бр. за капак
доматено пюре - 1 с.л.
магданоз - ½ връзка
лимони - 1/2 бр.
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в зехтина. 

Прибавяме смачкания чесън, нарязаните на дребно гъби, доматеното пюре и измития булгур. Запържваме за кратко. 

Отстраняваме от котлона и прибавяме солта, черния пипер, захарта, стафидите и останалите подправки, разбъркваме добре. 

С получената смес пълним изчистените от дръжките и семките чушки. 

Доматите режем на кръгчета, които слагаме за капачета на напълнените чушки. 

Нареждаме ги в дълбока тенджера и ги заливаме с вода, колкото да покрие чушките. 

Прибавяме сока на лимона и варим, докато булгурът омекне на тих огън за 30 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft