Рецепта за бишкоти
160 г брашно
120 г пудра захар
4 яйца
1 прах ванилия
0.02 л (2 с.л.) ром
100 г ароматен мармалад (кайсии, шипки)
За шоколадовата глазура:
30 г (3 с.л.) какао
0,05 л (1 к.ч.) вода
15 г масло
60 г (3 с.л.) кристална захар
Жълтъците и 80 г пудра захар се разбиват до побеляване Последователно се прибавят белтъците, разбити на сняг с останалата пудра захар, брашното, ромът и ванилията.
Тестото се поставя в конусовидна платнена (целофа-нена) фуния с отвор около 0,5 см и със или без метален шприц със същия отвор се шприцова на топчета или пръчици (не по-дълги от 4—5 см и удебелени в двата края) Върху намаслена и поръсена с брашно тавичка.
Бишкотите се поръсват с половината от кристалната захар и се пекат при умерена температура около 15 минути. След като изстинат леко, изпечените бишкоти се слеп-Взт две по две с тънък пласт мармалад.
3а шоколадовата глазура: какаото, останалата кристална захар и водата се разбъркват добре и се сгъстяват на водна баня. Прибавя се и маслото. След като позастине, сместа се слага В целофанена фунийка с отвор около 1-2 мм и се шприцова Върху бишкотите.
Съвет Сместа за гарниране може да бъде заменена с разтопен шоколад