Бишкоти с ром
200 г брашно
80 г захар
1 с. л. бакпулвер
2 яйца
100 г ядки (орехи, бадеми, шам фъстък или др.)
2 с. л. изсушени цитрусови кори
или настъргана кора от лимон или портокал
1 с. л. ром или ванилия
Приготвяне:
• В купата се смесват брашното, захарта, накълцаните ядки, бакпулверът и изсушените цитрусови кори.
• Добавят се яйцата и се омесва всичко добре.
• Оформя се широк фитил (руло) и се поставя в огнеупорна тава.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Оформеното руло се пече до златист цвят.
• Изважда се и се оставя да изстине леко.
• Рулото се нарязва на дебели филийки.
• Филийките се нареждат в тава и връщат във фурната, за да се запекат още 5 минути.
• Обръщат се и се пекат още 5 минути, след което се изваждат окончателно.
• Охлаждат се върху метална скара.
• Обикновените бишкоти се съхраняват в плътно затворен буркан.