Супер бишкотени торти

вход през zajenata.bg
658758

Бишкоти с ром

200 г брашно
80 г захар
1 с. л. бакпулвер
2 яйца
100 г ядки (орехи, бадеми, шам фъстък или др.)
2 с. л. изсушени цитрусови кори
или настъргана кора от лимон или портокал
1 с. л. ром или ванилия
Приготвяне:

• В купата се смесват брашното, захарта, накълцаните ядки, бакпулверът и изсушените цитрусови кори.
• Добавят се яйцата и се омесва всичко добре.
• Оформя се широк фитил (руло) и се поставя в огнеупорна тава.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Оформеното руло се пече до златист цвят.
• Изважда се и се оставя да изстине леко.
• Рулото се нарязва на дебели филийки.
• Филийките се нареждат в тава и връщат във фурната, за да се запекат още 5 минути.
• Обръщат се и се пекат още 5 минути, след което се изваждат окончателно.
• Охлаждат се върху метална скара.
• Обикновените бишкоти се съхраняват в плътно затворен буркан. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft