Супер бишкотени торти

вход през zajenata.bg
658791

Лесна бишкотена торта

28 бишкоти
1 готов крем ванилия 
За сиропиране на бишкотите подсладено прясно мляко ванилия
За карамелената заливка 
250 гр кафява захар
100 мл прясно мляко
ядки за поръсване (по желание)

 Сиропирайте половината бишкоти с посочените продукти и ги подредете на дъното на тавата, да го покрият. Сложете крема и го покрийте с останалите бишкоти. Карамелизирайте захарта за заливката.


След като придобие златист карамелен цвят, махнете съда от котлона, изчакайте карамела "да се успокои" от къкренето и внимателно прибавете млякото.
Намалете много котлона –да работи на слаба степен и сложете на него карамелената смес за кратко време, докато карамелизираната захар и млякото образуват гъст сос. Махнете соса от котлона, изчакайте го да изстине (да стане леко топъл) и го излейте върху кремa.
Приберете тортата в хладилника, оставете я да престои поне 5-6 часа на студено.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft