Бишкоти с течен шоколад
360 г (2 и 1/4 ч. ч.) брашно тип 500
2 с. л. какао на прах
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
3 големи (ХL) яйца
150 г (3/4 ч. ч.) захар
150 г (1/2 ч. ч.) лешникова паста тип Нутела или Финети
100 г (1/2 ч. ч.) шоколадов чипс
70 г (1/2 ч. ч.) обелен и изпечен лешник
• Фурната се загрява на 180 С .
• Брашното се пресява с какаото, содата, солта и бакпулвера.
• В голяма купа се разбиват яйцата с миксер.
• Постепенно се прибавя захарта, разбива се на голяма скорост 2-3 минути.
• Добавят се Нутелата, брашнената смес и всичко се разбърква добре.
• Последни се прибавят шоколадът и лешниците.
• Тестото се разбърква добре.
• Оформят се две рула върху хартия за печене с дебелина 1 см.
• Пекат се 20-25 минути, след което се изваждат и се охлаждат 10 минути.
• В това време температурата на фурната се намалява на 150 С.
• С хлебен нож всяко руло се нарязва на филии с дебелина 0,5-1 см.
• Бишкотите с Нутела се нареждат в тавата и се подсушават 10-12 минути.
• След което се обръщат и още 10 минути се подсушават от другата страна.
• Охлаждат се върху метална скара.
• Бишкотите с Нутела се съхраняват в плътно затворен буркан или кутия.