Супер бишкотени торти

вход през zajenata.bg
658758

Бишкоти с течен шоколад

360 г (2 и 1/4 ч. ч.) брашно тип 500

2 с. л. какао на прах
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
3 големи (ХL) яйца
150 г (3/4 ч. ч.) захар

150 г (1/2 ч. ч.) лешникова паста тип Нутела или Финети
100 г (1/2 ч. ч.) шоколадов чипс
70 г (1/2 ч. ч.) обелен и изпечен лешник

• Фурната се загрява на 180 С .
• Брашното се пресява с какаото, содата, солта и бакпулвера.
• В голяма купа се разбиват яйцата с миксер.
• Постепенно се прибавя захарта, разбива се на голяма скорост 2-3 минути.
• Добавят се Нутелата, брашнената смес и всичко се разбърква добре.
• Последни се прибавят шоколадът и лешниците.
• Тестото се разбърква добре.
• Оформят се две рула върху хартия за печене с дебелина 1 см.
• Пекат се 20-25 минути, след което се изваждат и се охлаждат 10 минути.
• В това време температурата на фурната се намалява на 150 С.
• С хлебен нож всяко руло се нарязва на филии с дебелина 0,5-1 см.
• Бишкотите с Нутела се нареждат в тавата и се подсушават 10-12 минути.
• След което се обръщат и още 10 минути се подсушават от другата страна.
• Охлаждат се върху метална скара.
• Бишкотите с Нутела се съхраняват в плътно затворен буркан или кутия. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft