28 Януари 2012
504846
Пържени кюфтета
Плескавица
Мусака Експрес
Кюфтета с чушки
Мусака с картофи
Пълнени чушки
Руло Стефани
Шницели с плънка
Кюфтета с млечен сос
Кюфтата яхния
Сарми с лозови листа
Татарски кюфтета
Кюфтета по Цариградски
Сарми с лозови листа
Порции: 10
Необходими продукти:
500 г. кайма
1 ч.ч. ориз
40-50 лозови листа
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 к.ч. доматен сос
1 с.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
1 к.л. чубрица
1 с.л. нарязан магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Ако лозовите листа са пресни, измиват се и попарват във вряла подсолена вода. Смесват се каймата с ориза, настъргания лук и чесън, подправките, сол и доматения сос. С приготвената смес се свиват сърми в лозовите листа. Редят се плътно, една до друга в широк съд. Заливат се с 2и1/2 ч.ч. вода, притискат се с чиния и се оставят да къкрят на тих огън, докато се сварят. Заливат се с разтопено горещо масло.
Поднасят се с кисело мляко.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари