Постни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
224618

Сарми с прясно зеле

Продукти: листа от прясно зеле , 1 кафена чаша олио , 1 глава кромид лук , 1 малък морков , 1-2 домата, 1 1/2 кафени чаши ориз ,1/2 чаена лъжичка червен пипер , 1 чаена лъжичка брашно , магданоз, сол
Приготвяне: Зелевите листа се попарват с вряща, леко подкиселена вода. Лукът и настърганият морков се задушават в част от мазнината и малко вода. Долива се 1 чаена чаша вода и след като заври, се прибавят оризът, солта и червеният пипер. Сместа се оставя на тих огън, докато оризът поеме течността. След това се поръсва с магданоз и се оформят сармите. Подреждат се в тенджера, на дъното на която са поставени зелеви листа. Варят се на тих огън до омекване на зелето. Настърганите домати се задушават в останалата част от мазнината. Добавят се брашното, размито в малко вода, сосът от яденето и малко сол. Заливката се вари 3-4 мин. и се изсипва върху сармите. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft