Бързи рецепти за гости

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински ребра със зеленчуци
650890
Свински ребра със зеленчуци

Свински ребра със зеленчуци

1. Свински ребра - с кокал, месо и сланина. Ако има и кожа става още по-вкусно. По две парчета (1, ако са големи) на човек.
2. Кисело зеле - по около две шепи на порция.
3. Картофи - половин до един на порция.
4. Ориз - около 1 голяма кафена чаша за 4 порции.

Месото се запържва до получаване на коричка. През това време се нарязва киселото зеле. Двете неща се смесват и се слагат във фурната. Обелват се каротфите и се нарязват на кубчета. Изсипват се в тавата и се объркват за да се покрият с мазнина. Почиства се ориза и се слага в тавата. Вместо вода (за ориза), по-вкусно става да се сипе от залевия сок. По желание може да се задуши, но аз го пека без капак. Бъркам по-често за да не ми изгори зелето или да се втърди ориза. Пече се доста време - около 1,5-2 часа. Готово е когато нищо не "хрупа" - нито зелето, нито ориза, нито картофите и яденето е останало на мазнина.

Яденето понася доста мазнина (ако го правиш с по-сухо месо - бут или филе). Сервира се с силно червено вино - най-добре гъмза. Не е най-красивото нещо, но вкуса е незабравим.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft