Бързо ястие за гости
1 кг месо - свинско, телешко, агнешко.... каквото ви се намира в камерата
1-2 моркова
1-2 глави кромид лук
300-400 гр. пресни гъби или 40-50 гр сушени гъби, може и стерилизирани.
60-70 гр. масло
1 суха гъбена крем супа
1 бульон - пилешки, телешки, зеленчуков
200 мл. бяло вино или 40-50мл оцет 10-15 гр. захар
чер пипер на вкус
700-800 мл. вода
връзка магданоз
Приготвяне
Нарежете месото на малки парченца и го запържете с маслото в тенджерата под налягане за 2-3 мин. Добавете ситно нарязания лук и морковите на шайби за още 2-3 мин. Нарежете добре почистените гъби на ивици и ги сложете при запържените продукти, добавете водата, бульона, черния пипер, виното и гъбената крем супа и варете под налягане 10-20 минути в зависимост от вида на месото. Сервирайте с картофено пюре, сварен ориз или задушени зеленчуци, може и пържени картофки. Поръсете със ситно нарязан магданоз. Добър апетит!!!