Свинско с гъби в йенска тенджера
500 г свински шол
500 г пресни гъби
3 бр. едри картофи
2 големи глави лук
1 бр. морков
100 г грах (стерилизиран)
100 г броколи
100 мл червено вино
100 мл олио
1 с.л. черен пипер
1 с.л. горчица
1 с.л. сол
3 с.л. доматено пюре (лютеница)
соев сос
пресен магданоз
В тенджера се загрява половината олио и се запържва до зачервяване нарязаното на хапки месо заедно с черния пипер. Отделя се от котлона и се добавят горчицата, соевия сос, лютеницата и виното. Нарязаните на едро гъби и лук на шайби се запържват с останалата част от олиото. В йенска тенджера се подреждат на редове обелените и нарязани картофи, месото и гъбите. Най-отгоре се завършва с граха, морковите, нарязани на кубчета и броколите на розички. Добавя се 1/2 ч.ч. вода и се пече на 200 С около час и половина. При готовност се поръсва с пресен магданоз, нарязан на ситно.