Вкусни и лесни рецепти за баница с тиква-тиквеник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сиропирана баница с тиква
133833

Сиропирана баница с тиква

5 ч.ч. (1 кг) брашно
1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
1/2 бр. (1 кг) тиква
125 г масло
1/2 ч.ч. (100 г) галета
канела
За сиропа:
2 и 1/2 ч.ч (500 мл) вода
2 ч.ч. (400 г) захар

От брашното, малко вода и сол се приготвя тесто за точене. Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в растителното масло, след което се смесва с канелата и галетата. От тестото се разточват листа, които се наръсват с разтопеното масло. На всеки лист се слага от плънката. Листата се навиват на рула с помощта на чиста хартия и се поставят в кръг в тавата за печене, предварително намазана с мазнина. Баницата се поръсва отгоре с малко масло и се пече. След като изстине, се залива със сироп, приготвен от предвиденото количество захар и вода.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft