Солен кекс рецепти

вход през zajenata.bg
243856

Солен пай със салам

Порции: 6
продукти:

За тестото :
350 г. брашно
50 г. краве масло
150 г. маргарин
За плънката :
3,4 по големи картофа
1 кренвирш или друг салам по избор
3 кисели краставички
200 г. сирене
Приготвяне:

1 . В пресятото брашно се слагат маслото и маргаринът (студени) и се меси до получаване на едри тестени трохи . Добавят се 6-7 лъжици вода и с бързи движения се омесва меко и еластично тесто , което след това се оставя да отлежи 20-25 минути в хладилник .
Важно!!! Тестото не трябва се премесва , защото маргаринът и маслото може да се разтопят и по трудно ще бъде да се разточи .

2 . През това време се нарязват краставичките и кренвирша (салама) , а картофите и сиренето се намачкват в друга чиния . После всичко се омесва в по голяма купа .

3. Тестото се изважда и 1/4 от него се оставя на страна . А с другото тесто с помощта на точилка се разстила голям блат с диаметър по голям от този на тавата . Който после веднага се поставя в тавата , която предварително е обвита в оризова хартия намазана с олио . И внимателно по ръбовете на тавата се прилепва тестото . Плънката се разнася равномерно върху блата .

4. Останалото тесто се разстила и с помощта на къдрав нож се режат лентички , който се поставят хоризонтално и вертикално върху плънката , така че да образуват решетка .

5. Пая се пече за около 25 минути на средното ниво на фурната на около 160 градуда . После се овеличава на 200 и се оставя да се доиспече на долното ниво на фурната . 

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft