31 Март 2012
810256
Сандвичи Брускета - ЗАКУСКА
Пирожки със сирене - ЗАКУСКА
Понички със заквасена сметана - ЗАКУСКА
Свинско в гърне или йенска тенджера - ОБЯД
Пилешки бутчета със сметана - ОБЯД
Шницели - ОБЯД
Кюфтенца с картофи на фурна - ВЕЧЕРЯ
Спанак с ориз - ВЕЧЕРЯ
Спанак с яйца на фурна - ВЕЧЕРЯ
Спанак с ориз - ВЕЧЕРЯ
* 1 кг пресен спанак
* 2 стръка зелен лук
* копър
* 1 кубче бульон
* сол
* 200 г ориз
* 200 г доматено пюре или 5-6 с.л. лютеница
* 500 мл вода и малко повече по желание
* зехтин
Измиваме спанака и го го слагаме да заври. Когато омекне го прецеждаме. В тенджера слагаме зехтин и нарязаните на ситно зелен лук и копър. След като се попрепържат леко добавяме изцеденият и нарязан спанак, ориза и водата.
След като започне да ври прибавяме бульончето, сол и доматеното пюре. За предпочитане е да не се използват пресни домати. Вари се около 20 минути на средна температура и по желание може да се добави още вода. При сервиране аз добавям по лъжица кисело мляко.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари