31 Март 2012
810240
Сандвичи Брускета - ЗАКУСКА
Пирожки със сирене - ЗАКУСКА
Понички със заквасена сметана - ЗАКУСКА
Свинско в гърне или йенска тенджера - ОБЯД
Пилешки бутчета със сметана - ОБЯД
Шницели - ОБЯД
Кюфтенца с картофи на фурна - ВЕЧЕРЯ
Спанак с ориз - ВЕЧЕРЯ
Спанак с яйца на фурна - ВЕЧЕРЯ
Спанак с яйца на фурна - ВЕЧЕРЯ
* 1 кг спанак
* 1 глава лук
* 60 г масло или олио
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 с.л. доматено пюре
* сол
* черен пипер
* 8 бр. яйца (по 2 яйца на порция)
Нарязаният на ситно лук се задушава. Когато стане прозрачен се прибавя брашното и задушаването продължава, докато брашното порозовее. Добавят се червения пипер, доматеното пюре и нарязаният на тънки ивици спанак. Когато омекне, се изсипва в тавичка, посолява се и се залива с топла вода, до половината от височината на спанака. Пече се в загрята фурна и когато се позапече се изважда. С помощта на лъжица се правят гнезда, в които внимателно се слагат суровите яйца. Върху всяко се слага сол и черен пипер и пак се връща във фурната, да се запекат яйцата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари